Walentynki pełne miłości, muzyki i włoskich smaków!
14–16 lutego 2025
Pół na Pół, Plac Kazimierza Wielkiego 2
Pół na Pół, Plac Kazimierza Wielkiego 2
Zapraszamy na wyjątkowy Weekend Walentynkowy, w którym miłość połączy się z włoską pasją i smakami.
Menu dell’amore
Przez te trzy dni serwujemy specjalne walentynkowe dania, które skradną Wasze serca
Concerto speciale – Wojtek Klich
W piątek, 14 lutego, o godz. 20:00, w naszej nastrojowej Lustrzanej Piwnicy zagra Wojtek Klich. Przygotujcie się na muzyczną ucztę pełną emocji!
Bilety: 70 zł – do nabycia w restauracji.
Rezerwacje stolików: 602 614 214
Nie zwlekajcie, liczba miejsc jest ograniczona!
Przyjdźcie, poczujcie smak dolce vita i celebrować miłość w wyjątkowy sposób. To będą Walentynki pełne amore!
Kliknij „Wezmę udział” i zarezerwuj swoje miejsce już dziś!
_ _ _
MENU – PRZYSTAWKI
Krem pomidorowo-paprykowy || 26zł || panierowana mini mozzarella / bazylia / grissini
Consomme drobiowe || 28zł || rosół / pierożki tortellini z kaczką / natka pietruszki
Bruschetta || 34zł ||dżem z pomidorków cherry / burrata / karczek długo dojrzewający / pesto z orzechów włoskich / balsamico / bazylia / popcorn z kaparów / ser Pecorino Romano
Tatar wołowy || 49zł || polędwica wołowa / tapenada z zielonych oliwek / cebulka marynowana / musztarda francuska /chipsy z batata / majo- anchois / emulsja z żółtka / pikle/ foccacia
Arancini truflowe z mozzarellą || 34zł || ryż / puder z trufli / mozzarella / majonez nduja / konfitura z czerwonej cebuli / ser Pecorino Romano / groszek
wąsaty
wąsaty
_ _ _
MENU – ANTIPASTI (dla 2 osób)
Urbiaco – Vento 250g || 70zł || ser Ubriaco di Raboso – dojrzewający w moszczu winogron / Ser Vento d’estate vaccino –dojrzewający w dębowych beczkach z sianem / pikantne salami z Kalabrii / długodojrzewający w soli karczek wieprzowy / ser
burrata z pesto z suszonych pomidorów / pomidorki cherry / marmolada figowa / majonez truflowy / pikle / oliwki / winogrono / focaccia z pomidorami / grissini
burrata z pesto z suszonych pomidorów / pomidorki cherry / marmolada figowa / majonez truflowy / pikle / oliwki / winogrono / focaccia z pomidorami / grissini
Tagliere di formaggi || 75zł || ser Burrata z pesto z orzechów włoskich i pomidorkami półsuszonymi / ser Ubriacodi Raboso
– dojrzewający w moszczu winogron / Ser Vento d’estate vaccino – dojrzewający w dębowych beczkach z sianem / ser blue / konfitura figowa / orzechy włoskie / winogrono / focaccia z pomidorami / grissini
– dojrzewający w moszczu winogron / Ser Vento d’estate vaccino – dojrzewający w dębowych beczkach z sianem / ser blue / konfitura figowa / orzechy włoskie / winogrono / focaccia z pomidorami / grissini
Fritto|| 65zł || popcorn z kurczaka we włoskich ziołach / frytki z batatów / wegańskie skrzydełka z boczniaka z czarnym
sezamem / majonez truflowy / majonez bazyliowy
sezamem / majonez truflowy / majonez bazyliowy
Senza Carne ( wegańskie ) || 48zł || hummus z bobu, groszku i mięty / wegański ser brie / skrzydełka z boczniaka / domowe pikle / winogrono / pesto z orzechów włoskich / rosti z ziemniaka / wegański majonez bazyliowy / focaccia z
pomidorów / grissini
pomidorów / grissini
—
MENU – DANIA GŁÓWNE
Sałatka z cielęciną || 46zł || cielęcina sous vide / grillowany ser halloumi / pomidorki cherry / truskawki / szpinak baby / morelowy winegret / crunch z płatków owsianych / balsamico / focaccia
Stek wołowy || 99zł || polędwica wołowa / domowe frytki z parmezanem / grzyby portobello / brokuł Ballavende / guanciale / sos demi glace z whisky
Orzotto Carbonara || 44zł || guanciale / żółtko jaja kurzego / ser Parmigiano Reggiano / pieprz młotkowany / natka pietruszki / makaron orzo
Makaron pappardelle z polędwicą wołową || 60zł || polędwica wołowa / pancetta / sos demi glace / grzyby shitake / smażony rozmaryn / ser Pecorino Romano / natka pietruszki
Krewetki z pierożkami agnolotti || 49zł || krewetki / batat / dynia / chilli / emulsja maślana / natka pietruszki / orzeszki pinio / ser Pecorino Romano
Open ravioli z kurczakiem || 48zł || kurczak Cajun / szpinak baby / sos gorgonzola / pomidorki cherry / pangrattato z orzechów włoskich / pieprz młotkowany / groszek wąsaty
Łosoś pieczony || 52zł || smashowane ziemniaki z parmezanem / pieczone mini marchewki / sos cytrynowy / crunch z płatków owsianych / sos cytrynowy na Mascarpone/ groszek wąsaty
Pierożki agnolotti || 44zł || batat / dynia / chilli / sos Parmigiano Reggiano / crunch z płatków owsianych / groszek wąsaty / ser Pecorino Romano
—
MENU – DESERY
Sernik pistacjowy || 30zł – ganache pistacjowy / kruszona beza / borówki
Mus czekoladowy || 28zł – ciasteczko cygaretkowe / maliny / mięta
Jabłkowy crumble na ciepło || 25zł – pieczone jabłka z cynamonem / rodzynki / maślana kruszonka / gałka lodów śmietankowych