Kameralne wesele przy tarnowskim rynku

Ślub i wesele są jednym z najważniejszych chwil w naszym życiu, zasługują więc na perfekcyjną oprawę.

W sąsiedztwie pięknych, tarnowskich kamienic, rynku, bazyliki Katedralnej i tarnowskiego Ratusza, w eleganckim wnętrzu restauracji organizujemy tradycyjne przyjęcia weselne. Jest to idealna propozycja dla Młodych Par, które cenią sobie klasyczne i stylowe rozwiązania. 

Dokładamy wszelkich starań, aby każde przyjęcie weselne uczynić wyjątkowym i niepowtarzalnym wydarzeniem. Każdą Młodą Parę traktujemy indywidualnie, dopasowując naszą ofertę do oczekiwań naszych Gości. 

WESELE W RESTAURACJI PÓŁ NA PÓŁ

Co możemy Wam zaoferować

Do dyspozycji oddajemy salę restauracyjną na parterze, gdzie może się bawić 70 osób. Latem bawiący się goście mają również do dyspozycji przepiękny ogródek letni. 

Alternatywą jest Lustrzana Piwnica, która mieści się również w Pasażu Tertila. Sala pomieści do 110 osób.

Nasi Goście mają zagwarantowaną restaurację na wyłączność (w zależności od liczby osób), starannie dobrane menu, które na życzenie może być ustalone indywidualnie. 

Organizując wesele w Restauracji Pół na Pół, możecie liczyć na nasze wsparcie oraz pomoc poprzez fachowe doradztwo i profesjonalną obsługę. 

pół na pół

Oferta
weselna 2021

W skład każdego zestawu zapewniamy :

  • konsultacje ślubne
  • całonocną profesjonalną obsługę kelnerską
  • wynajem sali
  • dostępność ogródka letniego
  • podstawową dekoracje kwiatową stołów
  • prywatną szatnię
  • kącik dziecięcy
  • rzutnik
  • W przypadku dzieci (do lat 2) nie pobieramy opłaty, w związku z brakiem świadczeń.
  • Dzieci do lat 12, 1/2 ceny.
  • Na życzenie uwzględniamy menu wegetariańskie, wegańskie, inne opcje żywieniowe.
  • Przy terminach dotyczących innego dnia niż sobota- rabat (dotyczy Niedziel i dni roboczych)
Pobieramy opłatę korkową:
  • w I i II pakiecie 5 zł/ os
  • w III pakiecie brak dodatkowej opłaty

Zestaw I

  • ZESTAW I

    • Tradycyjne powitanie chlebem i szampanem Pary młodej i Gości

      Kieliszek wina musującego dla gości weselnych do toastu.

      Zupa:

      • Rosół drobiowy z makaronem
      • Krem pomidorowy z grzankami
      • Krem grzybowy z groszkiem ptysiowym
      • Zupa cebulowa z grzanką

      Danie główne /dwa dodatki mięsne do wyboru/ :

      • Filet z kurczka faszerowany szpinakiem i suszonymi pomidorami / sos śmietanowy
      • Pieczeń z karkówki / sos borowikowy
      • Schab pieczony / sos śliwkowo – żurawinowy ( sos kminkowy )
      • Polędwiczka wieprzowa z pieca / sos pieprzowy ( kremowy sos z musztardy francuskiej )
      • Kotlet schabowy panierowany
      • Kotlet de Volaille (lub po kijowsku z masłem czosnkowym lub nadziewany pieczarkami i serem)
      • Pieczona szynka / sos pieczeniowy
      • Mini roladki drobiowe nadziewane serem wędzonym lub śliwką

      Dodatki /jeden do wyboru/ :

      • ziemniaki opiekane
      • ziemniaki puree (w sezonie młode ziemniaki)
      • kasza z grzybami
      • frytki
      • Ryż z warzywami

      Surówki /trzy do wyboru/ :

      • ćwikła z chrzanem
      • z białej kapusty
      • marchew z mandarynką
      • marchew z jabłkiem
      • z kapustą pekińską i koperkiem
      • mix sałat z vinegrettem
      • kapusta zasmażana
      • z czerwonej kapusty
      • z selera z rodzynkami

      Deser *:

      • Szarlotka / sos malinowy / lody
      • Tradycyjny sernik / bita śmietana
      • Pieczone owoce / kruszonka / lody
      • Czekoladowe brownie / sos wiśniowy

      Bufet zimny podstawowy:

      Sałatki /3 do wyboru 50g na osobę :

      • Tradycyjna jarzynowa
      • Z kurczakiem i marynowanym selerem / ananas / kukurydza / cebula
      • Z tuńczykiem
      • Sałatka a la Gyros
      • Makaronowa / grillowane warzywa / pesto bazyliowe / rukola / kozi ser
      • Makaronowa / gouda / suszone pomidory / korniszon / czerwona fasola / pesto bazyliowe
      • Ziemniaczana / cebula dymka / boczkiem / musztarda francuska
      • Sałatka grecka
      • Sałatka z kabanosem / papryka / ogórek konserwowy / czerwona fasola / ser gouda
      • Sałatka amerykańska / szynka / ser / ogórek konserwowy / rukola
      • Wędliny i mięsa pieczone / deski serów (ok. 100g. na osobę)
      • Tymbaliki drobiowe (1szt na osobę)
      • Pieczywo (bez limitu)

      Danie ciepłe I /jedno do wyboru/ :

      • Rolada wieprzowa / por / marchew / boczek / sos śmietanowy /
      • Karkówka w cebulowym kruście / kluski śląskie / kapusta modra
      • Pieczony schab ze śliwką lub morelą / kluski śląskie / surówka z selera
      • Pieczony indyk w sosie żurawinowym / ryż / mix sałat z winegretem
      • Gulasz węgierski
      • Kurczak w sosie curry / ryż basmati / grillowane warzywa
      • Wieprzowina duszona w sosie grzybowym / smażone kopytka / surówka z pora
      • Strogonof z wieprzowy lub wołowy
      • Barszcz czerwony z dodatkiem (paluch z ciasta francuskiego, pasztecik z pieczarkami, pasztecik z mięsem, zapiekańce z kajzerki)
      • Żurek śląski z kiełbasą i jajkiem

      Napoje zimne oraz gorące bez ograniczeń: kawa, herbata, soki, woda

      *w skład zestawu I wchodzi zupa lub deser. Koszt dodatkowej przystawki lub deseru wynosi 10zł / os.

      W skład zestawu zapewniamy:

      • konsultacje ślubne
      • całonocną profesjonalną obsługę kelnerską
      • wynajem sali
      • dostępność ogródka letniego
      • dekoracja stołów świeżymi kwiatami (rodzaj uzależniony od sezony)
      • prywatna szatnia
      • kącik dziecięcy
      • rzutnik z ekranem
      • W przypadku dzieci (do lat 2) nie pobieramy opłaty, w związku z brakiem świadczeń.
      • Dzieci do lat 12, 1/2 ceny.
      • Na życzenie uwzględniamy menu wegetariańskie, wegańskie, inne opcje żywieniowe.
      • Przy terminach dotyczących innego dnia niż sobota- rabat (dotyczy Niedziel i dni roboczych)

      Informację dodatkowe:

      Pobieramy opłatę korkową: – w I i II pakiecie 5zł/ os.

      w III pakiecie brak dodatkowej opłaty


    145 zł/osobę

cena: 145 zł / osoba

Zestaw II

  • ZESTAW II

    • Tradycyjne powitanie chlebem i szampanem Pary młodej i Gości

      Kieliszek wina musującego dla gości weselnych do toastu.

      Przystawka*:

      • Terryna z golonki / czarny majonez
      • Tarta z wędzonym łososiem / sałatka z rukolą
      • Mini babeczki z musem serowym / warzywnym / mięsnym
      • Pasztet wieprzowy / brioche / sos crumberland
      • Mini sałatka cesar serwowana w koszyczkach z chleba / sałata Rzymska / grilowany kurczak / bekon
      • Mini tarta z łososiem / sałatka z rukoli i granata
      • Pasztet z selera / sos żurawinowy

      Zupa:

      • Rosół drobiowo-wołowy / domowy makaron
      • Krem z pieczonej papryki i pomidorow / śmietana
      • Zupa cebulowa / grzanką czosnkowa
      • Krem brokułowy / prażone migdały
      • Krem z białych warzyw / oliwa ziołowa / crocchini z rozmarynem
      • Krem grzybowy z groszkiem ptysiowym

      Dania główne /trzy mięsa do wyboru/ :

      • Filet z kurczka faszerowany szpinakiem i suszonymi pomidorami / sos śmietanowy
      • Pieczeń z karkówki / sos borowikowy
      • Schab pieczony / sos śliwkowo – żurawinowy ( sos kminkowy )
      • Polędwiczka wieprzowa z pieca / sos pieprzowy ( kremowy sos z musztardy francuskiej )
      • Kotlet schabowy panierowany
      • Kotlet de Volaille (lub po kijowsku z masłem czosnkowym lub nadziewany pieczarkami i serem)
      • Pieczona szynka / sos pieczeniowy
      • Mini roladki drobiowe nadziewane serem wędzonym lub śliwką
      • Kotlet drobiowy panierowany
      • Indyk w sosie żurawinowym
      • Dorsz panierowany lub pieczony / sos koperkowy

      Dodatki ciepłe /jeden do wyboru/ :

      • Ziemniaki opiekane
      • Ziemniaki puree (w sezonie młode ziemniaki)
      • Kasza z grzybami
      • Frytki
      • Ryż z warzywami
      • Kluski śląskie
      • gratin ziemniaczany

      Surówki /trzy do wyboru/ :

      • ćwikła z chrzanem
      • z białej kapusty
      • marchew z mandarynką
      • marchew z jabłkiem
      • z kapustą pekińską i koperkiem
      • mix sałat z vinegrette
      • kapusta zasmażana
      • z czerwonej kapusty
      • z selerem i rodzynkami

      Deser*:

      • Szarlotka / sos malinowy / lody
      • Tradycyjny sernik / bita śmietana
      • Pieczone owoce sezonowe / kruszonka / lody
      • Czekoladowe brownie / sos wiśniowy
      • Puchar lodowy / bita śmietana / owoce

      Bufet zimny:

      Sałatki /3 do wyboru 50g na osobę/ :

      • Tradycyjna jarzynowa
      • Z kurczakiem i marynowanym selerem / ananas / kukurydza / cebula
      • Z tuńczykiem
      • Sałatka a la Gyros
      • Makaronowa / grillowane warzywa / pesto bazyliowe / rukola / kozi ser
      • Makaronowa / gouda / suszone pomidory / korniszon / czerwona fasola / pesto bazyliowe
      • Ziemniaczana / cebula dymka / boczkiem / musztarda francuska
      • Sałatka grecka
      • Sałatka z kabanosem / papryka / ogórek konserwowy / czerwona fasola / ser gouda
      • Sałatka amerykańska / szynka / ser / ogórek konserwowy / rukola
      • Wędliny i mięsa pieczone / deski serów (ok. 100g. na osobę)
      • Tymbaliki drobiowe (1szt na osobę)

      Pieczywo (bez limitu)

      Danie ciepłe / dwa dania do wyboru/ :

      • Rolada wieprzowa / por / marchew / boczek / sos śmietanowy /
      • Karkówka w cebulowym kruście / kluski śląskie / kapusta modra
      • Pieczony schab ze śliwką lub morelą / kluski śląskie / surówka z selera
      • Pieczony indyk w sosie żurawinowym / ryż / mix sałat z winegretem
      • Gulasz węgierski
      • Kurczak w sosie curry / ryż basmati / grillowane warzywa
      • Wieprzowina duszona w sosie grzybowym / smażone kopytka / surówka z pora
      • Strogonof z wieprzowy lub wołowy
      • Barszcz czerwony z dodatkiem (paluch z ciasta francuskiego, pasztecik z pieczarkami, pasztecik z mięsem, zapiekańce z kajzerki)

      Żurek śląski z kiełbasą i jajkiem

      • Kwaśnica na wędzonce

      Napoje zimne oraz gorące bez ograniczeń: kawa, herbata, soki, woda

      *w skład zestawu II wchodzi przystawka lub deser. Koszt dodatkowej przystawki lub deseru wynosi 10 zł / os.

      W skład zestawu zapewniamy:

      • konsultacje ślubne
      • dekoracja stołów świeżymi kwiatami
      • całonocną profesjonalną obsługę kelnerską
      • wynajem sali
      • dostępność ogródka letniego
      • dekoracja stołów świeżymi kwiatami (rodzaj uzależniony od sezony)
      • prywatna szatnia
      • kącik dziecięcy
      • rzutnik z ekranem
      • W przypadku dzieci (do lat 2) nie pobieramy opłaty, w związku z brakiem świadczeń.
      • Dzieci do lat 12, 1/2 ceny.
      • Na życzenie uwzględniamy menu wegetariańskie, wegańskie, inne opcje żywieniowe.
      • Przy terminach dotyczących innego dnia niż sobota- rabat (dotyczy Niedziel i dni roboczych)

      Informację dodatkowe:

      Pobieramy opłatę korkową: – w I i II pakiecie 5zł/ os.

      w III pakiecie brak dodatkowej opłaty


    175 zł/osobę

cena: 175 zł / osoba

Zestaw III

  • ZESTAW III

    • Tradycyjne powitanie chlebem i szampanem Pary młodej i Gości

      Kieliszek wina musującego dla gości weselnych do toastu.

      Przystawka zimna:

      • Terryna z golonki / czarny majonez
      • Tarta z wędzonym łososiem / sałatka z rukolą
      • Mini babeczki z musem serowym / warzywnym / mięsnym
      • Pasztet wieprzowy / brioche / sos crumberland
      • Mini sałatka cesar serwowana w koszyczkach z chleba / sałata Rzymska / grilowany kurczak / bekon
      • Mini tarta z łososiem / sałatka z rukoli i granata
      • Pasztet z selera / sos żurawinowy

      Zupa:

      • Rosół drobiowo-wołowy / domowy makaron
      • Krem z pieczonej papryki i pomidorow / śmietana
      • Zupa cebulowa / grzanką czosnkowa
      • Krem brokułowy / prażone migdały
      • Krem z białych warzyw / oliwa ziołowa / crocchini z rozmarynem
      • Krem grzybowy z groszkiem ptysiowym

      Dania główne /trzy dodatki mięsne do wyboru/ :

      • Filet z kurczka faszerowany szpinakiem i suszonymi pomidorami / sos śmietanowy
      • Pieczeń z karkówki / sos borowikowy
      • Schab pieczony / sos śliwkowo – żurawinowy ( sos kminkowy )
      • Polędwiczka wieprzowa z pieca / sos pieprzowy ( kremowy sos z musztardy francuskiej )
      • Kotlet schabowy panierowany
      • Kotlet de Volaille (lub po kijowsku z masłem czosnkowym lub nadziewany pieczarkami i serem)
      • Pieczona szynka / sos pieczeniowy
      • Mini roladki drobiowe nadziewane serem wędzonym lub śliwką
      • Kotlet drobiowy panierowany
      • Indyk w sosie żurawinowym
      • Dorsz panierowany lub pieczony / sos koperkowy
      • Pieczony filet z łososia / cytrynowy sos ze szpinakiem

      Surówki /trzy do wyboru/ :

      • ćwikła z chrzanem
      • z białej kapusty
      • marchew z mandarynką
      • marchew z jabłkiem
      • z kapustą pekińską i koperkiem
      • mix sałat z vinegrette
      • kapusta zasmażana
      • z czerwonej kapusty
      • z selerem i rodzynkami

      Deser*:

      • Szarlotka / sos malinowy / lody
      • Tradycyjny sernik / bita śmietana
      • Pieczone owoce sezonowe / kruszonka / lody
      • Czekoladowe brownie / sos wiśniowy
      • Puchar lodowy / owoce / bita śmietana

      Bufet zimny:

      Sałatki /3 do wyboru, ok. 50g na osobę)

      • Tradycyjna jarzynowa
      • Z kurczakiem i marynowanym selerem / ananas / kukurydza / cebula
      • Z tuńczykiem
      • Sałatka a la Gyros
      • Makaronowa / grillowane warzywa / pesto bazyliowe / rukola / kozi ser
      • Makaronowa / gouda / suszone pomidory / korniszon / czerwona fasola / pesto bazyliowe
      • Ziemniaczana / cebula dymka / boczkiem / musztarda francuska
      • Sałatka grecka
      • Sałatka z kabanosem / papryka / ogórek konserwowy / czerwona fasola / ser gouda
      • Sałatka amerykańska / szynka / ser / ogórek konserwowy / rukola
      • Wędliny i mięsa pieczone / deski serów ( 100g. na osobę).
      • Tymbaliki drobiowe (1szt na osobę)

      Pieczywo (bez limitu)

      • Rolsy z tortilli (3 rodzaje nadzienia, 1szt na osobę)
      • Śledzie w trzech odsłonach (w oleju, w śmietanie, po kaszubsku, ok. 80g na osobę)
      • Pieczywo (bez limitu)

      Danie ciepłe / III dania do wyboru/ :

      • Rolada wieprzowa / por / marchew / boczek / sos śmietanowy /
      • Karkówka w cebulowym kruście / kluski śląskie / kapusta modra
      • Pieczony schab ze śliwką lub morelą / kluski śląskie / surówka z selera
      • Pieczony indyk w sosie żurawinowym / ryż / mix sałat z winegretem
      • Gulasz węgierski
      • Kurczak w sosie curry / ryż basmati / grillowane warzywa
      • Wieprzowina duszona w sosie grzybowym / smażone kopytka / surówka z pora
      • Strogonof z wieprzowy lub wołowy
      • Barszcz czerwony z dodatkiem (paluch z ciasta francuskiego, pasztecik z pieczarkami, pasztecik z mięsem, zapiekańce z kajzerki
      • Żurek śląski z kiełbasą i jajkiem
      • Kwaśnica na wędzonce
      • Bigos staropolski

      Napoje zimne i gorące bez ograniczeń: kawa, herbata, soki, woda

      W skład zestawu zapewniamy:

      • konsultacje ślubne
      • całonocną profesjonalną obsługę kelnerską
      • wynajem sali
      • dostępność ogródka letniego
      • dekorację stołów świeżymi kwiatami(rodzaj uzależniony od sezonu)
      • prywatna szatnia
      • kącik dziecięcy
      • rzutnik
      • W przypadku dzieci (do lat 2) nie pobieramy opłaty, w związku z brakiem świadczeń.
      • Dzieci do lat 12, 1/2 ceny.
      • Na życzenie uwzględniamy menu wegetariańskie, wegańskie, inne opcje żywieniowe.
      • Przy terminach dotyczących innego dnia niż sobota- rabat (dotyczy Niedziel i dni roboczych)

      Informację dodatkowe:

      Pobieramy opłatę korkową: – w I i II pakiecie 5zł/ os.

      w III pakiecie brak dodatkowej opłaty


    220 zł/osobę

cena: 220 zł / osoba

Jeśli masz pytania

Skontaktuj się

Godziny otwarcia:

Pon: 11:00 — 21:00
Wt: 11:00 — 21:00
Śro: 11:00 — 21:00
Czw: 11:00 — 21:00
Pt: 11:00 — 22:00
Sob: 11:00 — 22:00
Niedz: 11:00 — 21:00

Skontaktuj się z nami!

restauracjapnp@gmail.com

Restauracja

dowozy: + 48 604 872 318

 

Plac Kazimierza Wielkiego 2 

w Pasażu Tertila

33-100 Tarnów

Manager

+48 602 614 214

Zapisz się by otrzymać aktualne nowości
zwiń >