Kameralne wesele przy tarnowskim rynku

Ślub i wesele są jednym z najważniejszych chwil w naszym życiu, zasługują więc na perfekcyjną oprawę.

W sąsiedztwie pięknych, tarnowskich kamienic, rynku, bazyliki Katedralnej i tarnowskiego Ratusza, w eleganckim wnętrzu restauracji organizujemy tradycyjne przyjęcia weselne. Jest to idealna propozycja dla Młodych Par, które cenią sobie klasyczne i stylowe rozwiązania. 

Dokładamy wszelkich starań, aby każde przyjęcie weselne uczynić wyjątkowym i niepowtarzalnym wydarzeniem. Każdą Młodą Parę traktujemy indywidualnie, dopasowując naszą ofertę do oczekiwań naszych Gości. 

WESELE W RESTAURACJI PÓŁ NA PÓŁ

Co możemy Wam zaoferować

Do dyspozycji oddajemy salę restauracyjną na parterze, gdzie może się bawić 70 osób. Latem bawiący się goście mają również do dyspozycji przepiękny ogródek letni. 

Alternatywą jest Lustrzana Piwnica, która mieści się również w Pasażu Tertila. Sala pomieści do 110 osób.

Nasi Goście mają zagwarantowaną restaurację na wyłączność (w zależności od liczby osób), starannie dobrane menu, które na życzenie może być ustalone indywidualnie. 

Organizując wesele w Restauracji Pół na Pół, możecie liczyć na nasze wsparcie oraz pomoc poprzez fachowe doradztwo i profesjonalną obsługę. 

pół na pół

Oferta
weselna 2024

DODATKOWE INFORMACJE

  • W przypadku dzieci od 3 do 10 lat pobieramy opłatę w wysokości połowy ceny za osobę

  • W I i II pakiecie pobieramy opłatę korkową w wysokości 10zł / osobę

  • W każdym pakiecie zapewniamy podstawową dekorację kwiatową ( rodzaj kwiatów zależy od sezonu ). Dodatkowo istnieje możliwość wykupienia pełnej dekoracji dostosowanej do Państwa wymagań

  • W przypadku wesel poniżej 40 osób pobieramy dodatkową opłatę w wysokości 600zł za wynajem sali, poniżej 30 osób 1000 zł

  • Istnieje możliwość wynajęcia barmana

  • Istnieje możliwość wykupienia zestawów sushi do zimnego bufetu ( statek sushi – 100szt. 390 zł, duży mostek sushi – 100szt. 390 zł, mały mostek sushi- 50szt. 240 zł )

Pobieramy opłatę korkową:
  • w I i II pakiecie 5 zł/ os
  • w III pakiecie brak dodatkowej opłaty

Pakiet I

  • PAKIET I (zupa, danie główne, zimna płyta, danie gorące, napoje)
     

    • Tradycyjne powitanie chlebem i szampanem Pary Młodej i Gości. Kieliszek wina musującego dla Gości weselnych do toastu

      Zupy*:

      • Rosół drobiowy z makaronem
      • Krem pomidorowy z grzanką
      • Krem grzybowy z groszkiem ptysiowym
      • Krem z białych warzyw z oliwą ziołową i pestkami dyni

      * wszystkie kremy dostępne są również w wersji wegańskiej

      Danie główne – dwa dodatki mięsne do wyboru:

      • Panierowany kotlet: drobiowy lub schabowy
      • Kotlet de Volaille z nadzieniem: masło, czosnek i pietruszka lub ser i pieczarki lub ser i szynka
      • Pieczona pierś z kurczaka w sosie tymiankowym z nadzieniem: szpinak i suszone pomidory lub mozzarella i suszone pomidory lub pieczarki i ser
      • Pieczona szynka w sosie pieczeniowym
      • Pieczona rolada wieprzowa z porem i boczkiem z sosem tymiankowym
      • Pieczony indyk z sosem żurawinowym
      • Wegański stek z kalafiora z sosem tymiankowym
      • Wegański panierowany kotlet z boczniaka

      Dodatki do dania głównego – jeden do wyboru**:

      • Ziemniaki puree
      • Ziemniaki opiekane
      • Frytki
      • Kopytka smażone
      • Ryż z warzywami

      ** drugi dodatek dopłata +8zł / osobę

      Surówki – trzy do wyboru:

      • ćwikła z chrzanem
      • marchew z mandarynką lub z jabłkiem
      • mix sałat z vinegrettem
      • kapusta zasmażana
      • z czerwonej kapusty
      • z selera z rodzynkami
      • mizeria

      Zimny bufet:

      Trzy sałatki do wyboru ( 50g na osobę ):

      • Tradycyjna jarzynowa
      • Z kurczakiem i selerem naciowym, orzechami włoskimi, winogronami, natką pietruszki i majonezem
      • Z kurczakiem i ananasem, selerem marynowanym, kukurydzą, natką pietruszki, majonezem z chilli
      • Sałatka a la gyros z kurczakiem, kapustą pekińską, papryką, czerwoną fasolą, kukurydzą, czerwoną cebulą i majonezem
      • Makaronowa z kozim serem, grillowanymi warzywami, pesto bazyliowym i rukolą
      • Sałatka amerykańska z szynką konserwową, serem, ogórkiem konserwowym, kapustą pekińską, kukurydzą i majonezem
      • Grecka z fetą, oliwkami, czerwoną cebulą, sałatą lodową, ogórkiem, pomidorami i oliwą
      • Wegańska sałatka z kuskusem z kalafiora, kukurydzą, prażonymi pestkami słonecznika, koperkiem, wegańskim majonezem z chilli
      • Wędliny, mięsa pieczone, deski serów (100g na osobę)
      • Tymbaliki drobiowe -1szt. na osobę
      • Pieczywo

      Danie Gorące – jedno do wyboru:

      • Strogonoff wieprzowy lub wołowy
      • Gulasz węgierski
      • Barszcz czerwony z krokietem
      • Bogracz wołowy
      • Kurczak curry z ryżem i grillowanymi warzywami
      • Żurek z kiełbasą i jajkiem ( serwowany w bochenku chleba – dopłata 10zł / os. )
      • Wegańskie flaki z boczniaków

      Napoje bez ograniczeń:

      • Kawa z ekspresu
      • Herbata różne rodzaje
      • Woda z cytryną
      • Soki pomarańczowy i jabłkowy
      • Napoje gazowane ( coca-cola, sprite ) dopłata +10 zł / osobę

       


    210 zł/osobę

cena: 210 zł / osoba

Pakiet II

  • PAKIET II (zupa, danie główne, pierwsze danie gorące, drugie danie gorące, zimna płyta, napoje)

    • Tradycyjne powitanie chlebem i szampanem Pary Młodej i Gości. Kieliszek wina musującego dla Gości weselnych do toastu

       

    Zupy*:

    • Rosół drobiowy z makaronem
    • Krem pomidorowy z grzanką
    • Krem grzybowy z groszkiem ptysiowym
    • Krem czosnkowy z grissini
    • Krem dyniowy z grzanką czosnkową
    • Krem z białych warzyw z pesto ziołowym i pestkami dyni
    • Krem z cukinii i groszku z miętą i groszkiem ptysiowym

    * wszystkie kremy dostępne są również w wersji wegańskiej

    Danie główne – dwa dodatki mięsne do wyboru:

    • Panierowany kotlet: drobiowy lub schabowy
    • Kotlet de Volaille z nadzieniem: masło, czosnek i pietruszka lub ser i pieczarki lub ser i szynka
    • Pieczona pierś z kurczaka w sosie tymiankowym z nadzieniem: szpinak i suszone pomidory lub mozzarella i suszone pomidory lub pieczarki i ser
    • Pieczony indyk z sosem żurawinowym
    • Pieczona szynka w sosie pieczeniowym
    • Pieczona polędwiczka wieprzowa z sosem pieprzowym lub sosem musztardowym
    • Pieczona rolada wieprzowa z porem i boczkiem z sosem tymiankowym
    • Dorsz panierowany z sosem koperkowym ( znaczek ryba )
    • Pieczony łosoś z sosem cytrynowym i szpinakiem ( znaczek ryba )
    • Wegański stek z kalafiora z sosem tymiankowym
    • Wegański panierowany kotlet z boczniaka

    Dodatki do dania głównego – jeden do wyboru**:

    • Ziemniaki puree
    • Ziemniaki opiekane
    • Frytki
    • Smażone kopytka
    • Ryż z warzywami

    ** drugi dodatek dopłata +8zł / osobę

    Surówki – trzy do wyboru:

    • ćwikła z chrzanem
    • marchew z mandarynką lub z jabłkiem
    • mix sałat z vinegrettem
    • kapusta zasmażana
    • z czerwonej kapusty
    • z selera z rodzynkami
    • mizeria

    Zimny bufet:

    Trzy sałatki do wyboru ( 50g na osobę ):

    • Tradycyjna jarzynowa
    • Z kurczakiem i selerem naciowym, orzechami włoskimi, winogronami, natką pietruszki i majonezem
    • Z kurczakiem i ananasem, selerem marynowanym, kukurydzą, natką pietruszki, majonezem z chilli
    • Sałatka a la gyros z kurczakiem, kapustą pekińską, papryką, czerwoną fasolą, kukurydzą, czerwoną cebulą i majonezem
    • Makaronowa z kozim serem, grillowanymi warzywami, pesto bazyliowym i rukolą
    • Sałatka amerykańska z szynką konserwową, serem, ogórkiem konserwowym, kapustą pekińską, kukurydzą i majonezem
    • Grecka z fetą, oliwkami, czerwoną cebulą, sałatą lodową, ogórkiem, pomidorami i oliwą
    • Wegańska sałatka z kuskusem z kalafiora, kukurydzą, prażonymi pestkami słonecznika, koperkiem, wegańskim majonezem z chilli
    • Wędliny, mięsa pieczone, deski serów (100g na osobę)
    • Rollsy ( dwa różne rodzaje ) – 1szt. na osobę
    • Tymbaliki drobiowe -1szt. na osobę
    • Pieczywo

    Pierwsze danie gorące – jeden dodatek mięsny, jeden dodatek do dania oraz jedna surówka – do wyboru spośród wyżej wymienionych dań głównych

    Drugie danie gorące – jedno do wyboru:

    • Strogonoff wieprzowy lub wołowy
    • Gulasz węgierski
    • Barszcz czerwony z krokietem
    • Bogracz wołowy
    • Kurczak curry z ryżem i grillowanymi warzywami
    • Żurek z kiełbasą i jajkiem ( serwowany w bochenku chleba – dopłata 10zł / os. )
    • Wegańskie flaki z boczniaków

    Napoje bez ograniczeń:

    • Kawa z ekspresu
    • Herbata różne rodzaje
    • Woda z cytryną
    • Soki pomrańczowy i jabłkowy
    • Napoje gazowane ( coca-cola, sprite ) dopłata +10 zł / osobę 

      • 240 zł/osobę
       

cena: 240 zł / osoba

Pakiet III

  • PAKIET III (przystawka, zupa, danie główne, deser, pierwsze danie gorące, drugie danie gorące, zimna płyta, napoje)

    • Tradycyjne powitanie chlebem i szampanem Pary Młodej i Gości. Kieliszek wina musującego dla Gości weselnych do toastu

      Przystawki:

      • Mini sałatka Caesar z grillowanym kurczakiem, boczkiem, sałatą rzymską, grzankami
      • Mini tarta z łososiem wędzonym z sałatką z rukoli i granata
      • Pate z wątróbki z domowymi piklami, żurawiną na grzance
      • Wegańskie pate z selera z domowymi piklami, żurawiną na grzance

      Zupy*:

      • Rosół drobiowy z makaronem
      • Krem pomidorowy z grzanką
      • Krem grzybowy z groszkiem ptysiowym
      • Krem czosnkowy z grissini
      • Krem dyniowy z grzanką czosnkową
      • Krem z białych warzyw z pesto ziołowym i pestkami dyni
      • Krem z cukinii i groszku z miętą i groszkiem ptysiowym

      * wszystkie kremy dostępne są również w wersji wegańskiej

      Danie główne – trzy dodatki mięsne do wyboru:

      • Panierowany kotlet: drobiowy lub schabowy
      • Kotlet de Volaille z nadzieniem: masło, czosnek i pietruszka lub ser i pieczarki lub ser i szynka
      • Pieczona pierś z kurczaka w sosie tymiankowym z nadzieniem: szpinak i suszone pomidory lub mozzarella i suszone pomidory lub pieczarki i ser
      • Pieczony indyk z sosem żurawinowym
      • Pieczona szynka w sosie pieczeniowym
      • Pieczona polędwiczka wieprzowa z sosem pieprzowym lub sosem musztardowym
      • Pieczona rolada wieprzowa z porem i boczkiem z sosem tymiankowym
      • Dorsz panierowany z sosem koperkowym ( znaczek ryba )
      • Pieczony łosoś z sosem cytrynowym i szpinakiem ( znaczek ryba )
      • Wegański stek z kalafiora z sosem tymiankowym
      • Wegański panierowany kotlet z boczniaka

      Dodatki do dania głównego – jeden do wyboru**:

      • Ziemniaki puree
      • Ziemniaki opiekane
      • Frytki
      • Smażone kopytka
      • Ryż z warzywami

      ** drugi dodatek dopłata +8zł / osobę

      Surówki – trzy do wyboru:

      • ćwikła z chrzanem
      • marchew z mandarynką lub z jabłkiem
      • mix sałat z vinegrettem
      • kapusta zasmażana
      • z czerwonej kapusty
      • z selera z rodzynkami
      • mizeria

      Deser:

      • Bezowy deser truskawkowy z owocami i bitą śmietaną
      • Piezone owoce pod kruszanką z gałką lodów
      • Pucharek lodowy z owocami i bitą śmietaną
      • Wegańskie browne z musem owocowym

      Zimny bufet:

      Trzy sałatki do wyboru ( 50g na osobę ):

      • Tradycyjna jarzynowa
      • Z kurczakiem i selerem naciowym, orzechami włoskimi, winogronami, natką pietruszki i majonezem
      • Z kurczakiem i ananasem, selerem marynowanym, kukurydzą, natką pietruszki, majonezem z chilli
      • Sałatka a la gyros z kurczakiem, sałatą pekińską, papryką, czerwoną fasolą, kukurydzą, czerwoną cebulą i majonezem
      • Makaronowa z kozim serem, grillowanymi warzywami, pesto bazyliowym i rukolą
      • Sałatka amerykańska z szynką konserwową, serem, ogórkiem konserwowym, sałatą pekińską, kukurydzą i majonezem
      • Grecka z fetą, oliwkami, czerwoną cebulą, sałatą lodową, ogórkiem, pomidorami i oliwą
      • Wegańska sałatka z kuskusem z kalafiora, kukurydzą, prażonymi pestkami słonecznika, koperkiem, wegańskim majonezem z chilli
      • Wędliny, mięsa pieczone, deski serów (100g na osobę)
      • Rollsy ( dwa różne rodzaje ) – 1szt. na osobę
      • Tymbaliki drobiowe -1szt. na osobę
      • Pieczywo

      Pierwsze danie gorące – jeden dodatek mięsny, jeden dodatek do dania oraz jedna surówka – do wyboru spośród wyżej wymienionych dań głównych

      Drugie danie gorące – jedno do wyboru:

      • Strogonoff wieprzowy lub wołowy
      • Gulasz węgierski
      • Barszcz czerwony z krokietem
      • Bogracz wołowy
      • Kurczak curry z ryżem i grillowanymi warzywami
      • Żurek z kiełbasą i jajkiem ( serwowany w bochenku chleba – dopłata 10zł / os. )
      • Wegańskie flaki z boczniaków

      Napoje bez ograniczeń:

      • Kawa z ekspresu
      • Herbata różne rodzaje
      • Woda z cytryną
      • Soki pomrańczowy i jabłkowy
      • Napoje gazowane ( coca-cola, sprite ) dopłata +10 zł / osobę

    280 zł/osobę

cena: 280 zł / osoba

Jeśli masz pytania

Skontaktuj się

Godziny otwarcia:

Pon: 11:00 — 21:00
Wt: 11:00 — 21:00
Śro: 11:00 — 21:00
Czw: 11:00 — 21:00
Pt: 11:00 — 22:00
Sob: 11:00 — 22:00
Niedz: 11:00 — 21:00

Skontaktuj się z nami!

restauracjapnp@gmail.com

Restauracja

dowozy: + 48 604 872 318

 

Plac Kazimierza Wielkiego 2 

w Pasażu Tertila

33-100 Tarnów

Manager

+48 602 614 214

Zapisz się by otrzymać aktualne nowości
zwiń >