Sarnina, śledź z lodami majonezowymi, sos z palonych warzyw
Od 27 listopada 2018 r. mamy przyjemność zaprosić Cię do naszej tarnowskiej restauracji na zupełnie nowe menu. Co się w nim znajdzie? Na co warto zwrócić uwagę i odważyć się spróbować? Na te i inne pytania odpowie sprawca całego zamieszania – szef kuchni Maciej Adamus:
Każdy z nas lubi zjeść coś dobrego. I takie właśnie jest nowe menu naszej restauracji. Będzie można odkryć w nim nowe smaki, ale Ci którzy lubią tradycję również nie będą zawiedzeni.
Nowa karta jest połączeniem dobrze znanych nam smaków z zupełnie czymś nowym i zaskakującym, jak chociażby connsomme drobiowe – fuzja dobrze znanego wszystkim domowego rosołu z nadzieniem pierożków wypełnionych takimi przyprawami, jak imbir, kolendra czy kumin.
Menu PnP to również zaskakująca forma dań. Ziemniaki nie dość, że fioletowe to podane w formie chrupiących kulek. Zachęcam również do degustacji potraw wykańczanych smakowymi masłami takimi, jak masło pieprzowe, pomidorowe czy chilli.
Moją propozycją są również dania, w których zastosowałem metody kuchni molekularnej. Ciekawostką niech będą sfery owocowe czyli sok z owoców zamknięty w kulce strzelającej w ustach po przegryzieniu.
Serdecznie zapraszam!
Kilka zdjęć na zachętę – czyli odwiedź najlepszą restaurację w Tarnowie!
O tarnowskiej restauracji Pół na Pół
Jesteśmy rodzinną firmą, którą prowadzą dwie siostry – Ania i Agnieszka. Nasza przytulna przestrzeń, mieszcząca się w tarnowskim rynku, jest pół-restauracją, pół-kawiarnią. Możesz spędzić tutaj czas z ukochaną osobą na romantycznej kolacji, spotkać się ze znajomymi, popracować, poczytać książki w trakcie przerwy w zajęciach czy umówić się na spotkanie biznesowe.
Wnosimy do Tarnowa nową jakość! Nasze potrawy nie tylko są pyszne, ale pięknie prezentują się na talerzu. Jeśli szukasz oryginalnych smaków – odwiedź nas!