2025-01-22

*Zakochaj się w smaku – Walentynki w Restauracji Pół na Pół!*

🇮🇹 Walentynki pełne miłości, muzyki i włoskich smaków! ❤️
📅 14–16 lutego 2025

📍 Pół na Pół, Plac Kazimierza Wielkiego 2
Zapraszamy na wyjątkowy Weekend Walentynkowy, w którym miłość połączy się z włoską pasją i smakami. 🍝✨
🔪 Menu dell’amore
Przez te trzy dni serwujemy specjalne walentynkowe dania, które skradną Wasze serca ❤️‍🔥
🎶 Concerto speciale – Wojtek Klich
W piątek, 14 lutego, o godz. 20:00, w naszej nastrojowej Lustrzanej Piwnicy zagra Wojtek Klich. Przygotujcie się na muzyczną ucztę pełną emocji! 🎸
 
🎟️ Bilety: 70 zł – do nabycia w restauracji.
📞 Rezerwacje stolików: 602 614 214
Nie zwlekajcie, liczba miejsc jest ograniczona!
❤️ Przyjdźcie, poczujcie smak dolce vita i celebrować miłość w wyjątkowy sposób. To będą Walentynki pełne amore! ❤️🍷
Kliknij „Wezmę udział” i zarezerwuj swoje miejsce już dziś!
_ _ _
MENU – PRZYSTAWKI 🫕
🔴 Krem pomidorowo-paprykowy || 26zł || panierowana mini mozzarella / bazylia / grissini
🔴Consomme drobiowe || 28zł || rosół / pierożki tortellini z kaczką / natka pietruszki
🔴 Bruschetta || 34zł ||dżem z pomidorków cherry / burrata / karczek długo dojrzewający / pesto z orzechów włoskich / balsamico / bazylia / popcorn z kaparów / ser Pecorino Romano
🔴Tatar wołowy || 49zł || polędwica wołowa / tapenada z zielonych oliwek / cebulka marynowana / musztarda francuska /chipsy z batata / majo- anchois / emulsja z żółtka / pikle/ foccacia
🔴 Arancini truflowe z mozzarellą || 34zł || ryż / puder z trufli / mozzarella / majonez nduja / konfitura z czerwonej cebuli / ser Pecorino Romano / groszek

wąsaty
_ _ _
MENU – ANTIPASTI (dla 2 osób) 🧀
🔴 Urbiaco – Vento 250g || 70zł || ser Ubriaco di Raboso – dojrzewający w moszczu winogron / Ser Vento d’estate vaccino –dojrzewający w dębowych beczkach z sianem / pikantne salami z Kalabrii / długodojrzewający w soli karczek wieprzowy / ser

burrata z pesto z suszonych pomidorów / pomidorki cherry / marmolada figowa / majonez truflowy / pikle / oliwki / winogrono / focaccia z pomidorami / grissini
🔴 Tagliere di formaggi || 75zł || ser Burrata z pesto z orzechów włoskich i pomidorkami półsuszonymi / ser Ubriacodi Raboso

– dojrzewający w moszczu winogron / Ser Vento d’estate vaccino – dojrzewający w dębowych beczkach z sianem / ser blue / konfitura figowa / orzechy włoskie / winogrono / focaccia z pomidorami / grissini
🔴 Fritto|| 65zł || popcorn z kurczaka we włoskich ziołach / frytki z batatów / wegańskie skrzydełka z boczniaka z czarnym

sezamem / majonez truflowy / majonez bazyliowy
🔴 Senza Carne ( wegańskie ) || 48zł || hummus z bobu, groszku i mięty / wegański ser brie / skrzydełka z boczniaka / domowe pikle / winogrono / pesto z orzechów włoskich / rosti z ziemniaka / wegański majonez bazyliowy / focaccia z

pomidorów / grissini
MENU – DANIA GŁÓWNE 🍝
🔴 Sałatka z cielęciną || 46zł || cielęcina sous vide / grillowany ser halloumi / pomidorki cherry / truskawki / szpinak baby / morelowy winegret / crunch z płatków owsianych / balsamico / focaccia
🔴 Stek wołowy || 99zł || polędwica wołowa / domowe frytki z parmezanem / grzyby portobello / brokuł Ballavende / guanciale / sos demi glace z whisky
🔴 Orzotto Carbonara || 44zł || guanciale / żółtko jaja kurzego / ser Parmigiano Reggiano / pieprz młotkowany / natka pietruszki / makaron orzo
🔴 Makaron pappardelle z polędwicą wołową || 60zł || polędwica wołowa / pancetta / sos demi glace / grzyby shitake / smażony rozmaryn / ser Pecorino Romano / natka pietruszki
🔴 Krewetki z pierożkami agnolotti || 49zł || krewetki / batat / dynia / chilli / emulsja maślana / natka pietruszki / orzeszki pinio / ser Pecorino Romano
🔴 Open ravioli z kurczakiem || 48zł || kurczak Cajun / szpinak baby / sos gorgonzola / pomidorki cherry / pangrattato z orzechów włoskich / pieprz młotkowany / groszek wąsaty
🔴 Łosoś pieczony || 52zł || smashowane ziemniaki z parmezanem / pieczone mini marchewki / sos cytrynowy / crunch z płatków owsianych / sos cytrynowy na Mascarpone/ groszek wąsaty
🔴 Pierożki agnolotti || 44zł || 🌱 batat / dynia / chilli / sos Parmigiano Reggiano / crunch z płatków owsianych / groszek wąsaty / ser Pecorino Romano
MENU – DESERY 🍫
🔴 Sernik pistacjowy || 30zł – ganache pistacjowy / kruszona beza / borówki
🔴 Mus czekoladowy || 28zł – ciasteczko cygaretkowe / maliny / mięta
🔴 Jabłkowy crumble na ciepło || 25zł – pieczone jabłka z cynamonem / rodzynki / maślana kruszonka / gałka lodów śmietankowych

Godziny otwarcia:

Pon: 11:00 — 21:00
Wt: 11:00 — 21:00
Śro: 11:00 — 21:00
Czw: 11:00 — 21:00
Pt: 11:00 — 22:00
Sob: 11:00 — 22:00
Niedz: 11:00 — 21:00

Skontaktuj się z nami!

restauracjapnp@gmail.com

Restauracja

dowozy: + 48 604 872 318

 

Plac Kazimierza Wielkiego 2 

w Pasażu Tertila

33-100 Tarnów

Manager

+48 602 614 214

Zapisz się by otrzymać aktualne nowości
zwiń >