2019-11-26

Żur na własnym zakwasie? Czemu nie :)

Składniki:

6 czubatych łyżek płatków owsianych

5 ząbków czosnku

4 liście laurowe

10 ziarenek ziela angielskiego

2 łyżki soku z kiszonej kapusty

700 ml letniej wody

Sposób przygotowania:

Płatki mielimy na mąkę, dodajemy przekrojony czosnek. Mieszamy wodę z mąką, sokiem z kiszonej kapusty i przyprawami. Całość przykrywamy i odstawiamy na minimum 5 dni. Mieszamy jeden raz dziennie czystą, drewnianą łyżką

Powodzenia!:)

Godziny otwarcia:

Pon: 11:00 — 21:00
Wt: 11:00 — 21:00
Śro: 11:00 — 21:00
Czw: 11:00 — 21:00
Pt: 11:00 — 22:00
Sob: 11:00 — 22:00
Niedz: 11:00 — 21:00

Skontaktuj się z nami!

restauracjapnp@gmail.com

Restauracja

dowozy: + 48 604 872 318

 

Plac Kazimierza Wielkiego 2 

w Pasażu Tertila

33-100 Tarnów

Manager

+48 602 614 214

Zapisz się by otrzymać aktualne nowości
zwiń >