2018-08-02

Ciasteczka amarantusowe

Dzisiaj podajemy przepis na amarantusowe, chrupiące ciasteczka, które mogliście spróbować w jednym z naszych tygodniowych deserów.

 

Można je jeść solo. My polecamy połączenie ich z lodami. Niebo w gębie!

 

Składniki:

  • 1 jajko
  • 20 g ziaren amarantusa
  • 15 g suszonej żurawiny
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • ½ łyżeczki oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka gorzkiego kakao

 

Sposób przygotowania:

  1. 15 g żurawiny przesyp do miski, zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut.
  2. Po tym czasie odlej wodę z żurawiny, dodaj do nich jajko, kakao i olej i zblenduj.
  3. Do powstałej masy dodaj ziarna amarantusa, wiórki kokosowe.
  4. Wymieszaj wszystko.
  5. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładaj kulki przygotowanej masy i rozpłaszcz je tak, aby przybrały formę płaskiego ciasteczka.
  6. Wsadź do piekarnika nagrzanego na 180°C przez około 15 minut.

Godziny otwarcia:

Pon: 12:00 — 22:00
Wt: 12:00 — 22:00
Śro: 12:00 — 22:00
Czw: 12:00 — 22:00
Pt: 12:00 — 23:00
Sob: 12:00 — 23:00
Niedz: 12:00 — 22:00

Skontaktuj się z nami!

restauracjapnp@gmail.com

Restauracja

+48 14 627 82 78

 

Plac Kazimierza Wielkiego 2 

w Pasażu Tertila

33-100 Tarnów

Manager

+48 602 614 214

Zapisz się by otrzymać aktualne nowości
zwiń >