Przygotowaliśmy specjalne menu składające się z 4 pozycji!
Dopełnią je wyjątkowe wina dobrane przez sommeliera Michała Stykowskiego.
Oprócz możliwości skosztowania włoskich dań, będziecie mieli okazję usłyszeć historię wybranych na tę okazję win. Dowiecie się także skąd pochodzą!
Podczas wieczoru wystąpi Włoch z krwi i kości – tenor Sergio Bettas, który zaśpiewa dla Was najpiękniejsze włoskie utwory.
–
Wymagana rezerwacja stolika!
Koszt: 150 zł/os.
Rezerwacje: 602 614 214
Rezerwacje: 602 614 214
– – –
MENU DEGUSTACYJNE
PINSA | z sosem z pieczonych pomidorów, karczkiem długodojrzewającym, pomidorkami półsuszonymi, mozzarellą di bufala, chipsami z jarmużu i serem Pecorino Romano
wino: Pinot Grigio, Dal Cero
ARANCINI | z serem taleggio, pesto z pieczonej papryki i chilli, sosem na białym winie, serem Pecorino Romano i chipsami z batata
wino: Vermentino Chardonnay
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA | ze smażoną polentą z włoskimi ziołami, grzybem portobello, sosem demi glace z truflą, natką pietruszki, oraz rosti z batata
wino: 1954 Primitivo, Cantine Paradiso
MUS PISTACJOWY | z ciasteczkiem cygaretkowym, kawiorem borówkowym, malinami, miętą oraz pangrattato pistacjowym
wino: Solero