2020-11-13

Dzielimy się przepisem na pesto!

Składniki:

300 g migdałów całych nieblanszowanych

1 ząbek czosnku

50 g parmezanu

250 ml oliwy

sól

Wykonanie:

Migdały wykładamy na blaszkę, pieczemy przez ok. 25 min w temperaturze 180 Stopni C.

Migdał w przekroju powinien być delikatnie brązowy, a skórka mocno zarumieniona ze śladami przypieczenia . Skórki nie obieramy .Studzimy. Wszystkie składniki za wyjątkiem oliwy i soli umieszczamy w Benderze i miksujemy. Powoli, małym strumieniem dodajemy oliwę .

Pesto powinno być lejące, ale na tyle gęste aby nie spływało z łyżki, doprawiamy solą do smaku.

I to wszystko !

Oczywiście powyższe pesto najlepiej komponuje się z naszymi makaronami, które robimy sami!

W szczególności polecamy łączyć je ze spaghetti lub casarecce (dostępne w naszej ofercie w cenie 2 zł/100g).

 

Godziny otwarcia:

Pon: 11:00 — 21:00
Wt: 11:00 — 21:00
Śro: 11:00 — 21:00
Czw: 11:00 — 21:00
Pt: 11:00 — 22:00
Sob: 11:00 — 22:00
Niedz: 11:00 — 21:00

Skontaktuj się z nami!

restauracjapnp@gmail.com

Restauracja

dowozy: + 48 604 872 318

 

Plac Kazimierza Wielkiego 2 

w Pasażu Tertila

33-100 Tarnów

Manager

+48 602 614 214

Zapisz się by otrzymać aktualne nowości
zwiń >