2020-12-02

Oferta świąteczna

Oferta cateringowa pakiety

Pakiet 1 – 79 zł

Przystawka zimna /jedna do wyboru/:

  • Babeczka z ciasta półfrancuskiego z warzywami /1 szt./os./
  • Pierożek pieczony z kapustą i grzybami /1 szt. /os./
  • Grzanka z musem rybnym z żurawiną i roszponką /1 szt./os./
  • Pate z kurczaka z tostem i piklami /1 szt. /os./

 

Zupa/jedna do wyboru/ 250 ml /os/ :

  • Barszcz czerwony solo
  • Zupa grzybowa z łazankami
  • Żur z grzybami na zakwasie
  • Krem borowikowy z grzanką
  • Kapuśniaczek

 

Drugie danie/jedno do wyboru/:

  • Pierogi z kapustą i grzybami /10 szt. /os./
  • Ryba po grecku z pieczonym ziemniakiem / 300g g/os./
  • Dorsz panierowany z zapiekanką ziemniaczaną i surówką z czerwonej kapusty /300 g /os. /
  • Łosoś pieczony z sosem cytrynowym z puree z batatów , mix sałat z vinegrett . 300 g /os./
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z ziemniakami opiekanymi i grillowanymi warzywami. /300g/os./

 

Deser/jedna do wyboru/:

  • Sernik z musem malinowym
  • Ciasto daktylowe z karmelem
  • Szarlotka z cynamonem
  • Ciasto marchewkowe z kremem limonkowym

 

Pakiet II – 69 zł

  • Zupa /jedna do wyboru/
  • Drugie danie/jedno do wyboru/
  • Deser/jeden do wyboru/

 

Pakiet III – 59 zł

  • Zupa lub deser/jeden do wyboru/
  • Drugie danie/jeden do wyboru/

 


 

POTRAWY ŚWIĄTECZNE (catering)

Zupy/ 1 l – 4 porcje/:

  • Barszcz czerwony 18 zł/l
  • Żurek Tradycyjny na zakwasie 18 zł/l
  • Zupa grzybowa z łazankami 22 zł /l
  • Krem borowikowy 22 zł/l
  • Krem pomidorowo-paprykowy z bazylią 22 zł/l
  • Krem z dyni z migdałami 22 zł/l

 

Pierogi 1 zł/ szt . :

  • /do wyboru pierogi tradycyjnie gotowane z ciasta pierogowego lub pieczone z ciasta drożdżowego /

wytrawne:

(okrasa do wyboru: skwarki, smalec, cebulka, masło)

  • pierogi z kapusta i grzybami
  • pierogi z mięsem wołowo-wieprzowym
  • pierogi z kaczką
  • pierogi ruskie

 

na słodko:

okrasa do wyboru: masło z płatkami migdałów, mus malinowy, sos waniliowy, sos biała czekolada)

  • pierogi z serem i rodzynkami
  • pierogi z borówkami
  • pierogi z bananem i orzechami
  • pierogi z serem i nutellą

 

Ryby/cena za 100g/ :

  • Dorsz panierowany 12 zł
  • Dorsz pieczony z ziołową kruszonką 13 zł
  • Łosoś pieczony z cytryną w cieście francuskim 15 zł
  • Karp smażony 12 zł
  • Karp po grecku 13 zł
  • Śledzie w oleju/śmietanie 13 zł

 

Dania mięsa na ciepło /cena za 100 g/ :

  • Bitki wołowe w sosie borowikowym 2o zł
  • Polędwiczka wieprzowa w sosie śmietanowym 20 zł
  • Schab faszerowany morelą lub śliwką 15 zł
  • Filet drobiony faszerowany szpinakiem lub suszonymi pomidorami 16 zł

 

Krokiety i paszteciki 7 zł szt – ok 160 g:

  • Krokiety z kapustą i grzybami
  • Krokiety z pieczarkami i serem
  • Krokiet z czerwoną soczewicą i warzywami
  • Pasztecik francuski z kapustą i grzybami
  • Pasztecik francuski z łososiem i szpinakiem
  • Pasztecik francuski z warzywami grillowanymi

 

Sałatki /cena za 1 kg/:

  • Sałatka jarzynowa 28 zł
  • Sałatka gyros 30 zł
  • Sałatka makaronowa z warzywami grillowanymi i pesto z bazylii 28 zł
  • Sałatka porowa z pieczarkami 30 zł
  • Sałatka brokułowa z fetą 30 zł

 


 

Oferta wigilijna wegańska 89 zł – os.

Przystawka /jedna do wyboru /

  • Krokiet wegański kapustą i grzybami.
  • Pieczony pieróg wegański z grillowanych warzyw.
  • Pasztet z soczewicy i kaszy jaglanej z morelami .
  • Pasztet z kalafiora i ciecierzycy z żurawiną

 

Zupa/1 do wyboru/ 250 ml/os.

  • Krem borowikowy.
  • Zupa cebulowa z tymiankiem.
  • Barszcz czerwony solo.
  • Żur wegański z grzybami

 

Danie główne /jedno do wyboru/ :

  • Seleryba po grecku 200 g/os.
  • Gołąbki wegańskie z ryżem, soczewicą i curry. 1 szt /os.
  • Zapiekanka ziemniaczana z cebulą i grzybami 200 g. /os.
  • Flaki z boczniaków i tymiankiem 250 ml /os.
  • Zapiekanka z boczniaków, batatów i pomidorów 200 g./os.
  • Bigos wegański z boczniakiem i soczewicą 200ml/os.

 

Deser /jeden do wyboru/ :

  • Wegańskie słodkie trufle 70g./os.
  • Wegańskie ciasto dyniowe z herbatą Earl Grey 100g./os.
  • Beza wegańska z kremem cynamonowym 100g./os.

 


 

JAK ZŁOŻYĆ ZAMÓWIENIE

Skontaktuj się z naszym menadżerem, Krystianem: 602 614 214, restauracjapnp@gmail.com

 

 

 

Godziny otwarcia:

Pon: 11:00 — 21:00
Wt: 11:00 — 21:00
Śro: 11:00 — 21:00
Czw: 11:00 — 21:00
Pt: 11:00 — 22:00
Sob: 11:00 — 22:00
Niedz: 11:00 — 21:00

Skontaktuj się z nami!

restauracjapnp@gmail.com

Restauracja

dowozy: + 48 604 872 318

 

Plac Kazimierza Wielkiego 2 

w Pasażu Tertila

33-100 Tarnów

Manager

+48 602 614 214

Zapisz się by otrzymać aktualne nowości
zwiń >