Oferta cateringowa pakiety
Pakiet 1 – 79 zł
Przystawka zimna /jedna do wyboru/:
- Babeczka z ciasta półfrancuskiego z warzywami /1 szt./os./
- Pierożek pieczony z kapustą i grzybami /1 szt. /os./
- Grzanka z musem rybnym z żurawiną i roszponką /1 szt./os./
- Pate z kurczaka z tostem i piklami /1 szt. /os./
Zupa/jedna do wyboru/ 250 ml /os/ :
- Barszcz czerwony solo
- Zupa grzybowa z łazankami
- Żur z grzybami na zakwasie
- Krem borowikowy z grzanką
- Kapuśniaczek
Drugie danie/jedno do wyboru/:
- Pierogi z kapustą i grzybami /10 szt. /os./
- Ryba po grecku z pieczonym ziemniakiem / 300g g/os./
- Dorsz panierowany z zapiekanką ziemniaczaną i surówką z czerwonej kapusty /300 g /os. /
- Łosoś pieczony z sosem cytrynowym z puree z batatów , mix sałat z vinegrett . 300 g /os./
- Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym z ziemniakami opiekanymi i grillowanymi warzywami. /300g/os./
Deser/jedna do wyboru/:
- Sernik z musem malinowym
- Ciasto daktylowe z karmelem
- Szarlotka z cynamonem
- Ciasto marchewkowe z kremem limonkowym
Pakiet II – 69 zł
- Zupa /jedna do wyboru/
- Drugie danie/jedno do wyboru/
- Deser/jeden do wyboru/
Pakiet III – 59 zł
- Zupa lub deser/jeden do wyboru/
- Drugie danie/jeden do wyboru/
POTRAWY ŚWIĄTECZNE (catering)
Zupy/ 1 l – 4 porcje/:
- Barszcz czerwony 18 zł/l
- Żurek Tradycyjny na zakwasie 18 zł/l
- Zupa grzybowa z łazankami 22 zł /l
- Krem borowikowy 22 zł/l
- Krem pomidorowo-paprykowy z bazylią 22 zł/l
- Krem z dyni z migdałami 22 zł/l
Pierogi 1 zł/ szt . :
- /do wyboru pierogi tradycyjnie gotowane z ciasta pierogowego lub pieczone z ciasta drożdżowego /
wytrawne:
(okrasa do wyboru: skwarki, smalec, cebulka, masło)
- pierogi z kapusta i grzybami
- pierogi z mięsem wołowo-wieprzowym
- pierogi z kaczką
- pierogi ruskie
na słodko:
okrasa do wyboru: masło z płatkami migdałów, mus malinowy, sos waniliowy, sos biała czekolada)
- pierogi z serem i rodzynkami
- pierogi z borówkami
- pierogi z bananem i orzechami
- pierogi z serem i nutellą
Ryby/cena za 100g/ :
- Dorsz panierowany 12 zł
- Dorsz pieczony z ziołową kruszonką 13 zł
- Łosoś pieczony z cytryną w cieście francuskim 15 zł
- Karp smażony 12 zł
- Karp po grecku 13 zł
- Śledzie w oleju/śmietanie 13 zł
Dania mięsa na ciepło /cena za 100 g/ :
- Bitki wołowe w sosie borowikowym 2o zł
- Polędwiczka wieprzowa w sosie śmietanowym 20 zł
- Schab faszerowany morelą lub śliwką 15 zł
- Filet drobiony faszerowany szpinakiem lub suszonymi pomidorami 16 zł
Krokiety i paszteciki 7 zł szt – ok 160 g:
- Krokiety z kapustą i grzybami
- Krokiety z pieczarkami i serem
- Krokiet z czerwoną soczewicą i warzywami
- Pasztecik francuski z kapustą i grzybami
- Pasztecik francuski z łososiem i szpinakiem
- Pasztecik francuski z warzywami grillowanymi
Sałatki /cena za 1 kg/:
- Sałatka jarzynowa 28 zł
- Sałatka gyros 30 zł
- Sałatka makaronowa z warzywami grillowanymi i pesto z bazylii 28 zł
- Sałatka porowa z pieczarkami 30 zł
- Sałatka brokułowa z fetą 30 zł
Oferta wigilijna wegańska 89 zł – os.
Przystawka /jedna do wyboru /
- Krokiet wegański kapustą i grzybami.
- Pieczony pieróg wegański z grillowanych warzyw.
- Pasztet z soczewicy i kaszy jaglanej z morelami .
- Pasztet z kalafiora i ciecierzycy z żurawiną
Zupa/1 do wyboru/ 250 ml/os.
- Krem borowikowy.
- Zupa cebulowa z tymiankiem.
- Barszcz czerwony solo.
- Żur wegański z grzybami
Danie główne /jedno do wyboru/ :
- Seleryba po grecku 200 g/os.
- Gołąbki wegańskie z ryżem, soczewicą i curry. 1 szt /os.
- Zapiekanka ziemniaczana z cebulą i grzybami 200 g. /os.
- Flaki z boczniaków i tymiankiem 250 ml /os.
- Zapiekanka z boczniaków, batatów i pomidorów 200 g./os.
- Bigos wegański z boczniakiem i soczewicą 200ml/os.
Deser /jeden do wyboru/ :
- Wegańskie słodkie trufle 70g./os.
- Wegańskie ciasto dyniowe z herbatą Earl Grey 100g./os.
- Beza wegańska z kremem cynamonowym 100g./os.
JAK ZŁOŻYĆ ZAMÓWIENIE
Skontaktuj się z naszym menadżerem, Krystianem: 602 614 214, restauracjapnp@gmail.com